Vores Grønne Omstilling 2022/23

I Ungerådets klimaudvalg kæmper vi for den grønne omstilling, for flere grønne områder i København og for mere biodiversitet!

Sætninger såsom “Den grønne omstilling” er blevet en stor del af vores debatter i nyere tid. Vi ser det på TV og vi ser det på sociale medier, vi læser det i nyhedsbreve, avisen og i dagblade og så hører vi det i daglig tale. Ja, det er nok ikke gået din næse forbi. Dog mener vi i Ungeråd KBH, at det er gået langsomt i København. Manglen på skraldespande, manglen på solcelledrevet energi, manglen på omstilling af parkering og manglen på den offentlige transports ydelse er bare visse ting vi ikke mener er gået godt i København. 

Der er dog sat mål af rådhuset, som vi ikke vil gå ind og blande os i, netop, fordi vi mener de er på vej i den rigtige retning, så som at have revet bus kontrakten med diesel/benzin busser over. Dog er byen stillestående på så mange andre punkter, så såsom bilfrie rum, underjordiske parkeringspladser osv.

Vores primære fokus kommer i år til at være på grønne byområder. Det er der vi føler der kan laves mest effektivt grønt politisk arbejde. Vi vil, blandt andet, arbejdet med større inkludering af grønne områder i jernbanebyen, genrelt flere grønne områder og parker i rest af København og andre sjove ting såsom at sørge for, at der er nok plads til træernes rødder og måske endda også noget med nogle vilde bier!

Hvis I har nogle spørgsmål eller ideer, jamen så tøv endeligt ikke på at kontakte os på vores udvalgsmail: klima2023@ungeraadkbh.dk